tiistai 6. syyskuuta 2016

Haudehoito


Tänään teimme koulussa haudehoitoa. Haudehoitoa voidaan kutsua  teho-, öljy- ja hiusnaamioksi. Haudehoito sopii jokaiselle asiakkaalle joko hiuksen ja hiuspohjan kuntouttamiseen tai vain "rentouttamiseen". Hoitoaineilla voidaan hoitaa sekä kuntouttaa esim.kuivaa ja herkkää hiuspohjaa. Lisäksi haudehoito kuntouttaa  rakennevaurioittunutta hiusta tai jos hius tarvitsee esim.ryhtiä. Haudehoitoaine voi olla eri valmistajista riippumatta tuubissa, purkissa jne. Joillakin valmistajilla haudehoitoaineen joukkoon voidaan lisätä ns.tehoampulli.




Haudehoitoon tarvittavat tarvikkeet: 

Muovitettu suojaliina hartialle
Kappa
Syväpuhdistava shampoo, ei hoitoainetta
Pyyhe
Väri/hoitokuppi  
Sivellin
Hoitotuote




Työjärjestys

1. Ota asiakas vastaan ja suojaa kapalla.
2. Tee analyysi ja keskustele asiakkaan toiveista.
3. Siirry pesupaikalle ja pese hiukset syväpuhdistavalla shampoolla. Huuhtele huolella ja pyyhekuivaa.
4. Siirry asiakaspaikalle ja selvitä hiukset, tee ristipäänjakaus. Laita muovitettu suojaliina asiakkaan hartioille.
5. Tee haudehoitomassa värikulhoon käytä sekoituksessa lämmintä vettä sekä tehohoitoainetta (aloe vera hiuspohjaa hoitava tai elastin hiustenrakennetta paikkaava). Muista sekoitussuhde ylensä 1:1, mutta voi olla ettei tuotteeseen tarvitse lisätä lainkaan vettä vaan esim.tehoampulli. Laita haudehoitomassa lämpimään vesihauteeseen.
6. Aloita levitys. Levitä hiuksissa ensin koko pituuteen, jonka jälkeen ristipäänjakauksen mukaan osioittain värinlevitystekniikalla 1-2cm osioissa.

7. Tee rentouttava hieronta ennen lämpökojeeseen laittoa, sillä hieronta tehostaa hiusten rasvoittumista. Kun huuhtelet hoitoaineen niin tuloksena on "puhdas tuntu". 

8. Laita lämpösäteilijä/höyrykoje lämpenemään ensin 60 astetta jonka jälkeen alenna lämpö 45 asteeseen kun höyrykoje alkaa höyrystymään. Laita pitkät hiukset kiinni klipsillä (ei muovia jotta ei polta hiuksia). Lämpösäteilijässä voit käyttää hiusten suojana muovihuppua (tehostaa hoitoaineen imeytymistä sekä estää kuivumista). Vaikutusaika 10-15min.



9. Jäähdytä hetki ja mene pesupaikalle, emulgoi ja huuhtele huolella!
10. Viimeistele hiukset halutulla tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti